Recentste nummer

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN

Oeps, dagvergoeding 2017 vergeten!

Uw collega had het net over de belastingvrije dagvergoeding die hij zich in 2017 uitgekeerd heeft. U bent dat helemaal uit het oog verloren. Bent u te laat?
Meer...

PENSIOEN - PENSIOENOPBOUW

Nieuw pensioenvehikel POZ: wat kiest u fiscaal het best?

Als zelfstandige zonder vennootschap kunt u binnenkort een hoger aanvullend pensioen opbouwen via een zgn. POZ (pensioentoezegging voor zelfstandigen). Voor wat kiest u nu het best (eerst)? VAPZ, POZ, pensioen- of langetermijnsparen?
Meer...

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Dagvergoeding en maaltijdcheque optimaal combineren!

Als zaakvoeder van uw bvba kunt u zichzelf en uw werknemers maaltijdcheques toekennen. Wat zijn de voorwaarden om dit te kunnen toekennen? Hoe zit dat fiscaal? En kunt u dit combineren met dagvergoedingen?
Meer...

BELASTINGEN - INTERESTEN

Afbetalen bij de fiscus of lenen bij de bank?

Ten gevolge van een belastingcontrole krijgt u een bijkomende aanslag van € 10.000, net terwijl u wat krap bij kas zit. Kunt u, nu de nalatigheidsinteresten ‘slechts’ 4% bedragen, beter ‘afbetalen’ aan de fiscus of leent u beter bij de bank?
Meer...

VENNOOTSCHAP - MEERWAARDEN

De DBI-bevek: alleen maar fiscale voordelen?

Nu aandelen belast worden op hun meerwaarde, worden DBI-beveks gretig naar voren geschoven als dé oplossing voor wie wil beleggen in zijn vennootschap. Maar heeft een DBI-bevek alleen maar voordelen? En is er ook een alternatief?
Meer...

BTW - VARIA

Snapt u wat er op uw btw-rekeninguittreksel staat?

Bent u btw-plichtig, dan heeft mogelijk ook ú weleens een zgn. btw-rekeninguittreksel gekregen. Waarom krijgt u dat soms wel en soms niet en hoe moet u dat in feite ‘lezen’? En hoe krijgt u een btw-tegoed terug?
Meer...

BELEGGEN - FONDSEN

Wat betekent MiFID II voor uw beleggingsfondsen?

Door MiFID II zijn zgn. retrocessies verboden en moeten alle kosten transparant zijn. Wat betekent dat concreet voor wie belegt in fondsen? Wat verandert er en heeft MiFID II ook fiscale consequenties?
Meer...

BELASTINGEN - AFTREKBARE KOSTEN

Zijn boetes fiscaal (nog) aftrekbaar?

SCHENKING - SCHENKINGSRECHTEN

Notariskosten sparen door zelf te registreren?

Geactualiseerd op: 23.02.2018

Meer van Indicator