Recentste nummer

WONINGHUUR

Huurschade vaststellen zonder huurder?

De opzeg van uw huurder is afgelopen, maar hij wil niet meewerken aan de uitgaande plaatsbeschrijving. Kunt u dan toch een vergoeding van uw huurschade bekomen zonder extra kosten te moeten maken?
Meer...

FISCAAL - PATRIMONIUMVENNOOTSCHAP

Moet u vastgoed sinds 01.01.2020 anders afschrijven?

Koopt uw vennootschap sinds 01.01.2020 een pand of bv. het vruchtgebruik ervan, dan moet u voortaan rekening houden met andere afschrijvingsregels. Hoezo, wat is er dan precies veranderd en hoe kunt u nog optimaliseren?
Meer...

REGISTRATIERECHTEN - OPSTAL

Kooprecht of niet bij vervroegde beëindiging opstalrecht?

Uw vennootschap heeft op een grond die van u privé is, via een opstalrecht een gebouw gezet. De opstalovereenkomst wordt echter vervroegd beëindigd en het gebouw komt dus vroeger naar u privé. Hoeveel registratierechten zijn er dan verschuldigd? Wat zei een rechter hierover op 07.01.2020 en wat moet u onthouden?
Meer...

VERKOOP - COMPROMIS

Een ‘zelfgebricoleerde’ woning veilig verkopen...

De verkoper van een woning is een amateurzelfbouwer en heeft zelf heel wat ‘gebricoleerd’ in de woning dat niet altijd van goede kwaliteit is. Zijn er extra aandachtspunten bij de verkoop van zo’n woning? De rechter sprak zich uit...
Meer...

HANDELSHUUR - VERHUURDER

De huurprijs van uw handelspand verhogen na een renovatie?

U verhuurt een handelspand in een gebouw dat onlangs gerenoveerd werd. U zou graag de kostprijs van die werken recupereren door de huur te verhogen. Kan dat ook tijdens de looptijd van de handelshuur en wat is er dan van belang?
Meer...

MEDE-EIGENDOM - ALGEMENE VERGADERING

De notulen na de vergadering ‘netjes’ uittypen?

Volgens de wet moet u als syndicus de notulen opmaken op de algemene vergadering zelf en die ook ter plekke laten ondertekenen. Mag u die dan nadien ‘iets fatsoenlijker’ uittypen om aan iedereen een goede versie te bezorgen?
Meer...

WONINGHUUR - HUURCONTRACT

U verhuurt een appartement aan twee studenten...

U verhuurt een appartement in een studentenstad en twee studenten zijn kandidaat-huurder. Mag u met hen dan een gewone woninghuur sluiten of gaat het dan automatisch om studentenverhuur?
Meer...

WONINGHUUR - INDEXERING

De nieuwe huurcalculator sinds 2020

VLAAMS GEWEST - PREMIES

Huurprijs laag? Dan extra premie om te isoleren!

Geactualiseerd op: 26.02.2020

Meer van Indicator