Recentste nummer

HANDELSHUUR - HERZIENING HUURPRIJS

Handelshuur en de ‘coronaovermacht’...

Horecazaken en winkels moeten verplicht sluiten omwille van corona. Moet de huurder in zo’n geval dan nog de huur betalen? Hoe zit dat precies in elkaar?
Meer...

VLAAMS GEWEST - FISCAAL

Hoe uw Vlaamse woonbonus behouden met de pandwissel?

Via een zgn. pandwissel kunt u uw oude Vlaamse woonbonus voor woning A bij de aankoop in 2020 van een nieuwe gezinswoning B, toch behouden voor woning B. In de praktijk zijn daar nog wel wat vragen rond. Eens kijken...
Meer...

FISCAAL - MEERWAARDEN

Belastbare winst bij verkoop en toch € 0 belastingen?

Een particuliere klant kan een woning aangekocht voor € 300.000 verkopen tegen € 400.000. Vermits hij die woning zelf nog maar drie jaar had, zal hij op de winst wel belast worden. Hij vraagt u hoeveel hij van die € 100.000 netto zal overhouden. Eens kijken hoe dat zit...
Meer...

VASTGOEDMAKELAAR - PERSONEEL

Tijdelijke werkloosheid in de vastgoedsector

Naar aanleiding van de coronacrisis zijn er veel werkgevers uit de vastgoedsector (PC 323) die voor het eerst personeel in tijdelijke werkloosheid plaatsen. In welke gevallen kan dat? Hoeveel verdienen uw werknemers dan nog?
Meer...

HANDELSHUUR - WERKEN & VERBOUWINGEN

Mag de huurder uw commercieel pand verbouwen?

U verhuurt een handelspand, een kantoorgebouw, een magazijn, enz. Mag uw huurder dan verbouwingen uitvoeren aan het pand of hangt dat af van wat er in het contract voorzien is?
Meer...

MEDE-EIGENDOM - ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering is uitgesteld omwille van corona...

Gezien de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad i.v.m. corona zullen algemene vergaderingen de komende tijd niet kunnen plaatsvinden. Wat dan als er dringend een beslissing nodig is? Kan dat ook op afstand gebeuren?
Meer...

WONINGHUUR - WERKEN & VERBOUWINGEN

Vlaamse huurwoning of -kamer vanaf 2021 niet meer geschikt

In het nieuws kwam dat duizenden studentenkamers in het Vlaams gewest binnenkort afgekeurd kunnen worden door de strengere huurnormen. Hoe zit dat precies en hoe weet u dan of een woning of studentenkamer aan de normen voldoet?
Meer...

VERKOOP - OPENBARE VERKOOP

Een bod op Biddit en daar nog op terugkomen?

VERKOOP - ECHTGENOTEN

Een bod als koppel op Biddit, hoe gaat dat?

Geactualiseerd op: 27.03.2020

Meer van Indicator