Recentste nummer

FISCAAL - AUTOKOSTEN

Het fiscaal tarief van tanken vanaf 2020

Sinds 01.01.2020 is de aftrekbaarheid van de autokosten drastisch veranderd. Geldt dat ook voor de brandstofkosten en zijn de regels daarvoor nu gelijklopend voor eenmanszaken en vennootschappen?
Meer...

RECHT - BESTELLING

Kunt u een aankoop op het autosalon nog annuleren?

Van 10 tot 19 januari 2020 is het weer autosalon. Stel dat u zich ter plekke heeft laten verleiden om bv. een scooter voor uw dochter, een moto voor uw zoon of een (elektrische) fiets voor uw partner te kopen. In welke mate beschikt u nog over een bedenktermijn om zo’n ‘halsoverkop’-koop te laten annuleren?
Meer...

BTW - AANGIFTE

Als starter uw btw-tegoed sneller terugkrijgen!

Sinds 1 januari 2020 kunnen startende zelfstandigen hun btw-tegoed maandelijks terugkrijgen. Goed nieuws dus, maar wat zijn de voorwaarden en kan het ook nog als u bv. reeds op 1 april 2019 met uw activiteit begonnen bent?
Meer...

FACTUUR - BEWAARTERMIJN

Kunt u een oude factuur nog innen: wat is er van belang?

U vindt nog een oude factuur terug van enkele jaren geleden die nog altijd niet betaald werd. Mag u die nu nog innen door een rappel te sturen of is dat te laat? Hoe zit dat trouwens als u nog geen factuur opmaakte en stuurde?
Meer...

PERSONEEL - AANWERVEN

Twee weken extra na contract van drie maanden: kan dat?

Omdat er gedurende een drietal maanden extra werk was, heeft u voor die periode iemand in dienst genomen met een zgn. contract voor bepaalde duur. Kunt u daar na afloop van die drie maanden nog vlug twee weken ‘aanplakken’?
Meer...

RECHT - PUBLICITEIT

Hoe vermijdt u een boete voor de cookies op uw website?

In de pers was te lezen dat een bedrijf onlangs een zware boete kreeg, omdat zijn website onvoldoende transparant was over de cookies en dat zou voor veel bedrijven het geval kunnen zijn. Hoe voorkomt ú problemen voor uw website?
Meer...

RECHT - PUBLICITEIT

Strengere spelregels voor reclamefolders in de brievenbus?

U overweegt om in uw buurt een folder in de brievenbussen te steken met een speciale promotie voor uw zaak. De regels voor dergelijke folders werden evenwel in veel gemeenten de laatste jaren strenger. Wat is er ter zake precies van belang?
Meer...

VENNOOTSCHAP - WONING VIA VENNOOTSCHAP

Voordeel woonst en nutsvoorzieningen in 2020?

Geactualiseerd op: 17.01.2020

Meer van Indicator