Recentste nummer

VOORAFBETALEN

In 2018 toch beter weer voorafbetalen!

Banken promoten weer volop hun voorafbetalingsleningen. Niet voorafbetalen in 2018 is immers voor sommigen flink duurder geworden! Hoe zit dat juist?
Meer...

ONROEREND GOED - HUUR

Fiscaal opletten met huurder die onderverhuurt?

U verhuurt een pand aan een particulier die het verder verhuurt aan zijn vennootschap of aan iemand die het pand voor zijn beroep gebruikt. Heeft dat dan ook fiscale gevolgen voor u? Waarop moet u letten?
Meer...

VENNOOTSCHAP - REKENING-COURANT

Via rekening-courant of beter anders lenen bij uw bvba?

U heeft privé € 25.000 nodig die u tijdelijk van uw vennootschap zou kunnen lenen. Laat u dat bedrag dan gewoon bijboeken op uw rekening-courant of is er een betere manier om privé zo weinig mogelijk belastingen te betalen?
Meer...

ONROEREND GOED - VARIA

Wat is de waarde van een bord ‘betreden op eigen risico’?

U heeft op uw terrein of magazijn een bord aangebracht dat aangeeft dat personen of auto’s er niet mogen komen en als dit toch gebeurt, dat het dan ‘op eigen risico’ is. Wat is de waarde van zo’n bord? Onlangs sprak een rechter zich uit...
Meer...

PERSONEEL - ZIEKTE

Voor welke doktersattesten moet u opletten?

‘Dokters schrijven te gemakkelijk ziektebriefjes’, zo werd onlangs aangekaart in de media. Minister De Block liet daarop weten dat het inderdaad altijd dezelfden zijn die hun boekje te buiten gaan. Waarop moet u letten als werkgever?
Meer...

RECHT - HUUR

De spelregels voor de huur van een machine

U heeft een gehuurde machine na gebruik terug ingeleverd. Nu krijgt u plots nog een factuur van de verhuurder! U zou de machine in een slechte staat teruggegeven hebben. Mag hij die schade wel aanrekenen? Wat zijn de spelregels?
Meer...

FISCAAL - SUCCESSIERECHTEN

Een keuzebeding mét Tak 21 als ideale combinatie

Het keuzebeding is zowel om fiscale als om praktische redenen een echte aanrader. Alleen, bij het overlijden blijven daardoor wel alle rekeningen vaak maanden aan een stuk geblokkeerd. Hoe komt dat en hoe kunt u dat oplossen?
Meer...

ONROEREND GOED - AAN- & VERKOOP

Geen 15% registratierechten meer in Wallonië!

Geactualiseerd op: 20.02.2018

Meer van Indicator