Recentste nummer

FISCAAL - btw

Meer dan één geschenk: een probleem?

U wilt binnenkort uw eindejaarsgeschenken bestellen, maar sommige goede zakenrelaties hebben er in 2019 al eentje gehad. Is dat fiscaal gezien een probleem of niet?
Meer...

FISCAAL - BTW

Oude stock schenken aan een goed doel, wat met de btw?

U heeft nog oude stock die u zou willen schenken aan een goed doel, bv. oude brillen, kleding e.d. Moet u daarop dan toch btw betalen? Een wet van 7 april 2019 maakte die regeling soepeler...
Meer...

PERSONEEL - AANWERVEN

Een flexigepensioneerde in uw zaak?

Het aantal gepensioneerde flexi-jobbers blijft alsmaar toenemen, zo kwam in de media. Wat zijn specifieke aandachtspunten indien u zo’n gepensioneerde flexi in dienst wilt nemen?
Meer...

FISCAAL - BEROEPSKOSTEN

Vakantiekosten betaald met de kaart van uw bvba?

Op uw voorbije gezinsvakantie heeft u een aantal zaken betaald met de kaart van uw vennootschap. Moet u die uitgaven dan volledig op uw rekening-courant laten boeken of u er privé op laten belasten? Waarmee moet u dan rekening houden?
Meer...

HANDELSPRAKTIJKEN - PRIJS

Opletten met de gewichten op de verpakking?

In de Waalse media was er veel te doen over een man die 305 gram gehakt kocht, terwijl het nadien maar 260 gram bleek te zijn. De minister kondigt binnenkort extra controles aan op gewichtsaanduidingen. Wat is er van belang?
Meer...

RECHT - AUTEURSRECHTEN

Een brief in de bus van Reprobel, wat dan?

U kreeg mogelijk voor het eerst sinds lange tijd weer een brief (sinds 2017) van Reprobel in uw bus. Waar gaat dat ook weer over en wanneer moet u precies wel of niet zo’n vergoeding betalen?
Meer...

ONROEREND GOED - AANKOOP

Woning deels verhuren aan uw bvba, hoe zit dat fiscaal?

U wilt een gezinswoning kopen die u deels ook aan uw bvba zal verhuren. Hoe zit het dan met de voordelen inzake uw privébelastingen, onroerende voorheffing, registratierechten en successierechten die u per gewest kunt krijgen?
Meer...

ONROEREND GOED - VERKOOP

Geen verre verplaatsing meer naar de notaris?

Geactualiseerd op: 19.09.2019

Meer van Indicator