Recentste nummer

BELASTINGBEREKENING - AFREKENING

Wat staat er op uw aanslagbiljet?

U heeft onlangs uw aanslagbiljet voor aanslagjaar 2018 (inkomsten 2017) ontvangen. Wat moet u dan in elk geval bekijken en wat doet u het best?
Meer...

BELASTINGBEREKENING

Zgn. effectentaks terugvragen

BELASTINGBEREKENING - AFREKENING

Elektronisch aanslagbiljet nog via Zoomit?

SUCCESSIERECHTEN

Weg is weg, ook voor de fiscus?

AFTREKBARE KOSTEN - VARIA

Stickers Rode Kruis in de kosten steken?

In principe is uw gift voor een goed doel fiscaal gezien interessant. U heeft dan o.m. om die reden onlangs aan een stoplicht stickers van het Rode Kruis gekocht. Kunt u die eigenlijk fiscaal inbrengen? Even kijken...
Meer...

ONROEREND GOED - AFTREKBARE KOSTEN

Een gemengd gebruikt pand onderhouden en herstellen

U heeft uw zaak op het gelijkvloers en u woont erboven of verhuurt de bovenverdiepingen als appartement(en). U wilt de gevel laten reinigen of het dak moet hersteld worden. Welk deel van de kosten daarvan is aftrekbaar en is dat in één keer of via afschrijvingen?
Meer...

BELASTINGBEREKENING - VARIA

Moet u ook van verpakkingen een inventaris opmaken?

Een pizzeria krijgt een belastingcontrole. De boekhouding laat te wensen over en de controleur maakt een eigen berekening van de belastbare winst. Hij gaat er daarbij o.a. van uit dat alle in een jaar aangekochte pizzadozen ook in dat jaar gebruikt werden, vermits er van die dozen geen inventaris was. Mag hij dat?
Meer...

CONTROLE EN BETWISTINGEN - VARIA

Fiscus op jacht naar buitenlandse rekeningen!?

Een abonnee meldde ons een vragenbrief ontvangen te hebben van de fiscus. Die laatste vraagt daarin naar rekeningen in het buitenland en stelt vragen die teruggaan tot het jaar 2012. Kan dat zomaar en hoe gaat u daar het best mee om?
Meer...

CONTROLE EN GESCHILLEN - BELASTINGCONTROLE

Kan de fiscus voortaan tien jaar teruggaan in de tijd?

Een recente wet van 11 februari 2019 heeft een nieuwe buitengewone fiscale onderzoeks- en aanslagtermijn van tien jaar ingevoerd. Oei, is dat normaal gezien niet drie en zeven jaar? Onder welke voorwaarden kan de fiscus zich eigenlijk op die tien jaar beroepen?
Meer...

BELASTINGAANGIFTE - VARIA

Negatieve fiche van werkloosheidsuitkering

BELASTINGAANGIFTE - TERMIJNEN

Tax-on-web is geopend

Geactualiseerd op: 24.05.2019

Meer van Indicator