Recentste nummer

VOORAFBETALINGEN

Dit jaar toch maar voorafbetalen?

Uw collega vertelde dat niet voorafbetalen u in 2018 een boete oplevert van 6,75%. Geldt dit eigenlijk wel voor u en hoe zit het dan nu concreet? Even kijken...
Meer...

BELASTBARE INKOMSTEN

Uw winst op bitcoins belast?

AFTREKBARE KOSTEN - RESTAURANTKOSTEN

Minder dan 69% van uw restaurantkosten aftrekbaar?

Uw collega had zijn restaurantkosten beperkt tot 69%, maar toch worden die kosten bij een fiscale controle volledig verworpen. Kan de fiscus die aftrek dan eigenlijk nog meer beperken en hoe vermijdt u dat dit bij u gebeurt?
Meer...

BTW - VARIA

Een bijzondere rekening bij de Btw heeft u liever niet!

Een collega kreeg onlangs van de Btw te horen dat ze voor hem een bijzondere rekening geopend hebben. Dat is geen goed nieuws. Waarom niet, hoe vermijdt u op een bijzondere rekening terecht te komen, en wat als het toch gebeurt?
Meer...

BELASTINGBEREKENING - TARIEF

Nu hét moment voor een vennootschap!?

Uw collega beweert dat het nu het tijdstip bij uitstek is om over te schakelen naar een vennootschap vermits in het kader van het zomerakkoord de tarieven in de vennootschapsbelasting gedaald zijn. Is dat effectief zo en wat doet u het best?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN - VARIA

De CO2 -uitstoot relevant voor aftrek van uw motorkosten?

Sinds 2018 wordt de aftrek van autokosten bepaald door de CO2 -uitstoot en het brandstoftype, maar geldt dit dan voortaan ook voor de aftrek van uw motorkosten? Waar moet u vooral rekening mee houden?
Meer...

ONROEREND GOED - VARIA

Een vakantiewoning in België of in het buitenland?

Interest op spaarboekjes blijft erg laag en beleggen in aandelen is niet echt uw ding. U overweegt daarom om uw spaargeld in een vakantiewoning te steken, maar koopt u die dan, fiscaal gezien, het best aan in België of in het buitenland?
Meer...

ERVEN EN SCHENKEN - HAND- EN BANKGIFT

Voor uw schenking langs de notaris?

AFTREKBARE KOSTEN - VARIA

Hoeveel kost een zgn. flexi-jobber?

Geactualiseerd op: 23.02.2018

Meer van Indicator