Recentste nummer

AUTO - AAN- EN VERKOOP

Tijd voor een nieuwe auto?

Naar aanleiding van het recente autosalon gaat u een nieuwe auto kopen die u ook voor uw zaak zal gebruiken. Wat is daarbij op fiscaal vlak van belang?
Meer...

AUTO - AFSCHRIJVINGEN

Hoelang uw camionette afschrijven?

AFTREKBARE KOSTEN

Rechtsbijstand aftrekbaar?

CONTROLE EN BETWISTINGEN - INDICIAIRE TAXATIE

Mag de fiscus u belasten op basis van observaties?

De fiscus stelt vanaf de openbare weg vast dat een café vaten en bakken in het zwart aankoopt en belast de café-uitbater op de verdoken winst. Volgens de café-uitbater is dat een schending van de privacy. Wat vindt de rechter daarvan?
Meer...

ONROEREND GOED - AAN- EN VERKOOP

Belast op de winst als u uw woning verkoopt?

Wanneer u een pand met winst verkoopt binnen enkele jaren na de aankoop, is die winst onder bepaalde voorwaarden belastbaar. Welke voorwaarden zijn dat nu ook alweer en geldt dit ook als dat pand uw eigen woning is?
Meer...

BTW - FACTUURVERMELDINGEN

Een e-mail voldoende als factuur?

Zonder factuur kunt u geen kosten inbrengen en de btw erop recupereren. Vaak ontvangt u uw factuur voor gas en elektriciteit via e-mail met daarbij een downloadlink. Is zo’n e-mail dan voldoende voor de Btw en de fiscus?
Meer...

BELASTINGBEREKENING - GEZINSSITUATIE

Huurgeld te gebruiken als aftrekbare alimentatie?

Onderhoudsgeld is onder strikte voorwaarden een aftrekbare kost. Op 19.12.2017 heeft een rechter zich nog uitgesproken over de vraag of afstand van huurgelden van de ene ten voordele van de andere echtgenoot als alimentatie aftrekbaar is.
Meer...

ONROEREND GOED - AAN- EN VERKOOP

Aan- en verkoopbelofte, meerwaarde belastbaar?

Uw collega verkoopt zijn zaak. Voor het pand waarin die gevestigd is, sluit hij met de overnemers een zgn. aan- en verkoopbelofte. De fiscus belast de overlater op een stopzettingsmeerwaarde voor het jaar van de belofte. Kan dat zomaar?
Meer...

AUTO - FISCALE AFTREK

Expertisekosten van uw auto terugbetaald?

Geactualiseerd op: 15.02.2019

Meer van Indicator