Recentste nummer

AUTO - AFTREKBARE KOSTEN

Twee CO2 -waarden voor één auto?

U heeft onlangs via uw vennootschap of met uw eenmanszaak een nieuwe auto gekocht en u ziet nu op het gelijkvormigheidsattest twee CO² -waarden staan! Kan dat en welke van de twee moet u dan gebruiken?
Meer...

LASTIGE KLANTEN - VARIA

Een ‘extra’ voorrecht als uw klant failliet gaat?

Als uw klant failliet gaat riskeert u uw openstaande facturen niet meer te kunnen innen. Wist u dat u als aannemer soms een ‘extra’ voorrecht heeft op de meerwaarde die u aan het pand creëerde. Wat moet u daarvan weten?
Meer...

RECHT - ALGEMENE VOORWAARDEN

Het ‘forumbeding’ in uw algemene voorwaarden aanpassen?

Dikwijls is in uw algemene voorwaarden bepaald welke rechtbank bevoegd is in geval van betwisting. Hoe formuleert u dat dan het best en moet u aan dat beding binnenkort iets wijzigen?
Meer...

FACTUUR - VERJARING

De verjaring van uw facturen vermijden

Een klant betaalt uw factuur niet omdat ze volgens hem verjaard is. Wanneer is dat precies het geval? Kunt u afspraken maken over de verjaringstermijn en kunt u een dreigende verjaring nog verhinderen?
Meer...

ONDERAANNEMING - INHOUDINGSPLICHT

Inhoudingsplicht speelt enkel bij een echte betaling...

Werkt u samen met een collega-aannemer, dan heeft u mogelijk facturen over en weer. Mag u die facturen dan met elkaar compenseren en hoe zit het met de inhoudingsplicht in zo’n geval? Cassatie sprak zich onlangs uit...
Meer...

FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN

Blijft uw kind-jobstudent nog fiscaal ten laste?

Als ouder van een jobstudent maakt u zich er misschien wel zorgen over of uw kind fiscaal nog wel ten laste blijft als het veel gewerkt heeft. Wat is van belang om die fiscale aftrek niet te verliezen?
Meer...

VENNOOTSCHAP - BESTUUR

Liever geen oprichtersaansprakelijkheid... ?

Enkele vrienden willen een bv, de opvolger van de bvba, oprichten. Zij vragen u mee in te stappen in die vennootschap. U wilt hen wel helpen, maar dan zonder u zorgen te moeten maken over de zgn. oprichtersaansprakelijkheid. Kan dat?
Meer...

VENNOOTSCHAP - GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN

En de revalorisatiecoëfficiënt voor 2019 is...

FISCAAL - BELASTINGAANGIFTE

Tegen wanneer uw privéaangifte indienen?

Geactualiseerd op: 21.05.2019

Meer van Indicator