Recentste nummer

GENEESMIDDELENVOORSCHRIFT

De voorschriftperikelen van (begin) 2020

Sinds 01.02.2020 moet u een nieuw papieren voorschriftmodel gebruiken. Wanneer mag u dan eigenlijk nog op papier geneesmiddelen voorschrijven?
Meer...

VENNOOTSCHAP - FISCAAL

Worden interesten sinds 2020 sneller als dividend aanzien?

Als u via uw rekening-courant (rc) een vordering op uw BV(BA) heeft, moet u sinds 01.01.2020 meer dan voorheen uitkijken dat de interesten die u op dat voorschot vraagt, niet in een dividend geherkwalificeerd worden. Waarom is dat zo?
Meer...

GRONDIG ONDERZOCHT - ZIEKENHUISARTSEN

Toch sancties mogelijk tegen zelfstandig ziekenhuisarts?

N.a.v. een cassatiearrest van 2016 over een bewakingsagent was er discussie ontstaan over de vraag of een zelfstandig ziekenhuisarts wel gesanctioneerd, bv. geschorst, kan worden door het ziekenhuis. Wat zegt een recent arrest daarover?
Meer...

MEDISCH DOSSIER

Welke straffen voor ‘stoute’ (verzekerings)artsen?

Eind januari 2020 lekte uit dat verzekeringsartsen zich frauduleus (= zonder toestemming en met valse bedoelingen) toegang verschaft zouden hebben tot (elektronische) dossiers in ziekenhuizen. Welke ‘straffen’ staan daar eigenlijk op?
Meer...

AUTOKOSTEN - FISCAAL

Familielid achter het stuur: factuur ongeval nog aftrekbaar?

Stel, tijdens een weekendje weg was het uw zoon die reed (met de auto die u beroepsmatig gebruikt) en hij had een ongeval. De herstellingskosten bedragen € 3.000 en u heeft geen omnium meer. Kunt u die factuur dan wel aftrekken, aangezien het niet om een beroepsmatige verplaatsing ging en u zelf niet eens reed?
Meer...

PRIVÉ - SCHENKEN

De nieuwe BV of NV als alternatief voor een maatschap?

Heel wat ouders met een familiebedrijf brengen hun aandelen eerst in in een maatschap en gaan dan pas schenken. Zo behouden ze perfect de controle. Is het zgn. nieuwe meervoudige stemrecht eventueel een beter alternatief?
Meer...

WETTELIJK PENSIOEN

Hoe zit het met het minimumpensioen als zelfstandige?

Er is bij de politieke partijen tegenwoordig veel te doen over de uitbreiding van het minimumpensioen. Ook nu bestaat er echter al een minimumpensioen voor zelfstandigen, al heeft u daar niet altijd recht op. Hoe zit dit precies in elkaar?
Meer...

GOED OM TE WETEN - PENSIOEN

Grensbedragen 2020 voor werken na pensioen

GOED OM TE WETEN - TANDARTSEN

Conventie tandartsen voor 2020 en 2021

Geactualiseerd op: 26.02.2020

Meer van Indicator