Recentste nummer

ARTSENCONVENTIE

Deconventietermijn 2018-19: tot 15.03

Op 13 februari 2018 jl. werd de nieuwe artsenconventie voor 2018-2019 gepubliceerd. Wie moet er actie ondernemen, en hoe en tegen wanneer moet dat?
Meer...

AANKOOP AUTO

Wanneer blijft een plug-inhybride fiscaal interessant?

Niet alle plug-inhybrides (die deels op elektriciteit en deels op klassieke brandstof rijden) die u na 31 december 2017 aankoopt, zullen vanaf 2020 een minder gunstig fiscaal regime krijgen. Hoe weet u welke wél nog fiscaal interessant blijft?
Meer...

GRONDIG ONDERZOCHT - BELASTINGCONTROLE

Fraude en 7 jaar terug: niet alleen in belastingparadijs?

In geval van fraude kan de fiscus 7 i.p.v. 3 jaar teruggaan in de tijd om een bijkomende aanslag te vestigen. Spreken we dan van geld naar de Kaaimaneilanden voeren of kan het ook minder ver van uw bed zijn? Een recent vonnis licht toe...
Meer...

RIZIV-TARIEF - ARTSENCONVENTIE

Wie mag wanneer vrije tarieven toepassen?

Een arts die conventioneert moet behoudens uitzonderingen altijd de RIZIV-tarieven toepassen, terwijl een arts die deconventioneert behoudens uitzonderingen altijd vrije tarieven mag toepassen. Hoe zit dat dan bij deeltijdse conventie?
Meer...

RIZIV-BIJDRAGE - ARTSENCONVENTIE

Wie doet wat met of zonder de RIZIV-bijdrage?

Een arts die conventioneert voor 2018-2019, krijgt daarvoor een RIZIV-bijdrage. Wat doet u daarmee als u lang niet geconventioneerd was? En omgekeerd: hoe vangt u het verlies van de bijdrage op als u nu besluit om te deconventioneren?
Meer...

PRIVÉ - SCHENKING

Uw schenkingen herbekijken vóór 01.09.2018?

Stel, u heeft aan uw dochter een appartement geschonken en aan uw zoon dezelfde waarde in aandelen. Wijzigt er door het op komst zijnde, nieuwe erfrecht iets aan de inbreng van die schenkingen in de nalatenschap als u sterft?
Meer...

PENSIOENSPAREN

Belgen breken hun pensioenspaarpot open...

Heel wat mensen stellen zich vragen over hun pensioenspaarpot. Kunt u er al aan op 60 jaar? Kunt u het geld zolang als u wilt laten staan en bv. pas opvragen als de beurzen sterk gestegen zijn? Hoelang kunt u storten en fiscaal aftrekken?
Meer...

GOED OM TE WETEN - BANK

Waarborg van € 100.000 geldt ook per bank...

GOED OM TE WETEN - REGISTRATIERECHTEN

Geen 15% registratierechten meer in Wallonië!

Geactualiseerd op: 23.02.2018

Meer van Indicator