Recentste nummer

PENSIOEN - GROEPSVERZEKERING

Wat is ‘actief blijven’ tot uw 65ste?

Opdat uw extralegaal pensioenkapitaal ‘maar’ tegen 10% belast zou worden, moet u tot uw 65ste actief blijven. Wat zei de minister daarover op 28.06.2017?
Meer...

FINANCIEEL - VARIA

Ook oude onbetwiste schulden innen via de deurwaarder?

Sinds 2016 bestaat er een eenvoudigere procedure om onbetwiste facturen te innen. Hoe zit dat echter met oude schulden die dateren van vóór 2016? Kunt u die schulden ook via die procedure laten innen?
Meer...

BTW - TARIEF

Van uw woning appartementen laten maken aan 6% btw?

Laat u uw woning renoveren of daaraan een stuk bijbouwen, dan kan dat onder bepaalde voorwaarden aan 6% btw. Kan dat ook als u uw woning tot appartement laat verbouwen? Onlangs heeft de minister zich daarover uitgesproken.
Meer...

BELASTINGEN - VOORDEEL ALLE AARD

Uw bvba betaalt ‘privéwerken’: welk VAA?

Als uw bvba werken aan uw privéwoning laat uitvoeren en die afschrijft, wordt u daar in uw privéaangifte voor belast op een voordeel alle aard. Op welk bedrag wordt u dan belast en in welk jaar? Een recent arrest licht toe...
Meer...

VENNOOTSCHAP - AANDELEN

Uw aandelen verschuiven naar uw partner?

Het is een misvatting dat de aandelen van de vennootschap toebehoren aan de echtgenoot op wiens naam de aandelen in het aandeelhoudersregister staan. Hoe zit dat precies in elkaar en hoe kunt u onderling de aandelen ‘verschuiven’?
Meer...

VERZEKERINGEN - VARIA

Stroompanne, welke verzekering komt tussen?

Onlangs was er in het Gentse een langdurige stroompanne. Zo’n stroomuitval kan heel wat kosten veroorzaken en knagen aan uw inkomen. Is zulke schade verzekerbaar en kunt u terecht bij de leverancier voor enige vergoeding?
Meer...

BELEGGEN - FONDSEN

Minder kosten, hoger rendement!

Het rendement van uw beleggingsfonds hangt deels af van de kosten die eraan verbonden zijn. Maar wat zijn naast de instapkosten de jaarlijkse zichtbare en onzichtbare kosten en wat komt daar fiscaal nog bovenop?
Meer...

BELASTINGEN - DAGVERGOEDINGEN

Eindelijk, de nieuwe landenlijst 2017 is er...

PENSIOEN - PENSIOENSPAREN

Veilig pensioensparen: wat brengt het nog op?

Geactualiseerd op: 20.10.2017

Meer van Indicator