Recentste nummer

BELASTINGEN

Taks op effectenrekeningen: hoe ontsnappen?

Het zomerakkoord heeft tot verbazing van velen een vermogensbelasting ingevoerd. Wat weten we tot dusver over de nieuwe taks op de effectenrekeningen? Wat zijn de eventuele ontsnappingsroutes op basis van de voorlopige informatie waarover we momenteel beschikken? Volgens de media brengen die alternatieven zoveel kosten met zich mee dat het sop de kool niet waard is. Is dat wel altijd correct?
Meer...

BELEGGEN

Obligaties: nu ook buiten de eurozone kijken?

De meeste obligaties in euro brengen na roerende voorheffing en kosten amper 1% op. Daarnaast is de koers van de euro recentelijk fors aangetrokken. Waarom doet de euro het momenteel zo goed? Is het dan nu een goed moment om gedeeltelijk te herbeleggen buiten de eurozone? Wat zijn daarbij de risico’s? Welke munten genieten op dit moment de voorkeur en waarom?
Meer...

SUCCESSIEPLANNING

Een herroepbare schenking aan uw kinderen?

In principe is een schenking onherroepbaar. Mede daarom aarzelen veel ouders om op al te jonge leeftijd aan hun kinderen te schenken. Wanneer is een schenking toch herroepbaar? Kunt u via een combinatie van een herroepbare schenking aan uw echtgenoot, gevolgd door een schenking van dezelfde goederen aan uw kind, achteraf de schenking aan uw kind indien nodig toch nog herroepen?
Meer...

ONROEREND GOED

Extra bewoners in uw huurwoning: wat nu?

Wat kunt u ondernemen als uw huurder achteraf bijkomende bewoners in uw pand laat intrekken? Mag u bij de selectie van uw huurder rekening houden met zijn gezinssamenstelling? Kunt u in het huurcontract het aantal bewoners beperken? Mag u voorzien dat de huurprijs stijgt als er extra bewoners zijn? Wanneer kunt u dan naar de vrederechter stappen om het huurcontract te ontbinden?
Meer...

ROERENDE VOORHEFFING

Franse aandelen: nu hoger nettorendement?

Als u dividenden uit buitenlandse aandelen ontvangt, wordt u meestal twee keer belast. Dat is veel beleggers terecht een doorn in het oog. Dankzij een recente uitspraak van het Hof van Cassatie moet België nu toch een verrekening voorzien van de Franse bronheffing. Wat betekent dat voor uw dividendrendement? Kunt u de in het verleden te veel ingehouden roerende voorheffing nu terugvorderen?
Meer...

SUCCESSIEPLANNING

Een update voor uw keuzebeding?

Biedt uw huidige keuzebeding uw partner voldoende vrijheid? Kan uw partner bepaalde goederen volledig naar zich toe trekken of blijft hij samen met uw kinderen onverdeeld eigenaar van een deel van de huwgemeenschap? Zijn uw kinderen tegelijkertijd afdoend beschermd? Hoe kunt u uw keuzebeding optimaliseren, zowel op het vlak van erfbelasting als van registratiebelasting?
Meer...

ONROEREND GOED

Nu drie maanden huurwaarborg vragen?

De media berichtten er uitgebreid over: de huurwaarborg zou stijgen van twee maanden naar drie maanden huur. Wat is daar precies van aan en wat houden de nieuwe spelregels concreet in? Welke maatregelen zijn er voorzien om de huurder beter te beschermen? Vanaf wanneer treedt de nieuwe regeling in werking? Geldt ze ook voor handelshuur of de verhuur van een tweede verblijf of studentenkamer?
Meer...

BELEGGEN

Nu beleggen in Britse ponden?

Het Britse pond is recentelijk teruggevallen naar het laagste peil in de voorbije tien maanden. Is dit een goed instapmoment en in welke activa belegt u dan het best?
Meer...
Geactualiseerd op: 18.10.2017

Meer van Indicator