Recentste nummer

VENNOOTSCHAPSAANGIFTE

Dien uw aangifte zeker tijdig in!

De uiterste indieningsdatum voor uw aangifte vennootschapsbelasting is bekend. Vanaf dit jaar is tijdig indienen zeker de boodschap! Waarom?
Meer...

INVESTERINGSAFTREK

Investeringsaftrek op vruchtgebruik?

ONKOSTENVERGOEDING

Kostenvergoeding ook op vakantie?

OPVOLGING - VERKOOP

Waarop letten bij de overname van een handelsfonds?

Uw collega heeft een bloeiende zaak waarvan hij het zgn. handelsfonds aan u wil overdragen. Is dat dan hetzelfde als een overdracht van aandelen en hoe kunt u vermijden om te moeten opdraaien voor de schulden van de overdrager?
Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING - BELASTINGCONTROLE

Post van de fiscus vlak voor of tijdens uw vakantie…

Vlak voor of tijdens uw vakantie of die van uw boekhouder krijgt u van de fiscus een zgn. vraag om inlichtingen of een bericht van wijziging. Heeft u dan meer tijd dan anders om daarop te antwoorden en wat kunt u eventueel doen?
Meer...

BEDRIJFSLEIDER - PRIVÉFISCALITEIT

Zijn alle kosten van een borgstelling fiscaal aftrekbaar?

Een zaakvoerder staat persoonlijk borg voor een schuld van zijn bvba, die echter failliet gaat. Na een procedure voor de rechtbank moet hij die schuld privé betalen. Is die betaling dan privé aftrekbaar en wat met de proceskosten?
Meer...

AANDELEN - AANDELEN OP NAAM

Van wie zijn de aandelen in geval van echtscheiding?

U bent gehuwd en de aandelen van uw eenpersoons-bvba staan op uw naam. Kan uw echtgenote dan eigenlijk aanspraak maken op uw aandelen in geval van een echtscheiding? Wat is daarbij doorslaggevend en wat doet u dan het best?
Meer...

BEDRIJFSLEIDER - SOCIAAL STATUUT

Hoger loon na vermindering sociale bijdragen, wat doen?

Begin 2017 heeft u wegens tegenvallende inkomsten in uw bvba uw loon laten zakken en uw voorlopige sociale bijdragen laten verminderen. Intussen gaan de zaken beter en trekt u uw loon terug op. Hoe zit het dan met uw bijdragen?
Meer...

TANKKAARTENTAKS

U betaalt zelf uw privébrandstofkosten?

Uw bvba wordt sinds 2017 zwaarder belast als ze ook uw privébrandstofkosten betaalt. Hoe kunt u bewijzen dat ze dat niet doet? Een recente FAQ legt het uit...
Meer...
Geactualiseerd op: 25.07.2017

Meer van Indicator