Recentste nummer

DIVIDEND

Nog even wachten met een dividend?

In geval van een dividenduitkering tegen een verlaagd tarief rv kan een tussentijds dividend interessanter zijn dan een gewoon dividend. Hoe zit dat precies?
Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING - MEERWAARDEN

Wanneer moet u de optie lichten voor gespreide taxatie?

Verkoopt uw bvba in 2017 een oude investering met winst, dan kan ze die winst gespreid laten belasten voor zover er tenminste tijdig herbelegd wordt. Binnen welke termijn is dat dan precies en wat moet daarvoor dan concreet gebeuren?
Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING - VARIA

Een aftrekpost vergeten in te vullen in de aangifte?

U krijgt uw aanslagbiljet vennootschapsbelasting voor boekjaar 2015 en u stelt jammer genoeg vast dat uw boekhouder vergeten is om een overgedragen verlies of een andere aftrekpost in de aangifte in te vullen. Oei, wat nu gedaan?
Meer...

VENNOOTSCHAPSBELASTING - MEERWAARDEN

Hoe berekent u de meerwaarde op een elektrische auto?

Omdat het rijbereik van de elektrische auto in uw bvba u toch wat tegenvalt, wilt u die nu verkopen met winst. Vermits u die auto aan 120% afgeschreven heeft, vraagt u zich af hoe dan de zgn. meerwaarde juist berekend en belast wordt...
Meer...

KAPITAAL - VARIA

Verplicht om het kapitaal vol te storten of gewoon nuttig?

U heeft nog niet zo lang geleden uw vennootschap opgericht. Uw boekhouder meldt u echter dat u binnenkort nog een deel van het kapitaal in geld moet bijstorten. Is dat dan verplicht of is het gewoon nuttig om die bijstorting te doen?
Meer...

AANDELEN - OVERDRACHT

Aandelen schenken door overschrijving in het register?

U wilt de aandelen van uw bvba aan uw zoon schenken. Volgens sommigen kan dat door de overschrijving ervan in het aandelenregister. Zo bespaart u naast de notariskosten ook nog eens de schenkingsrechten. Is het zo simpel?
Meer...

PRIVÉ BELASTBARE VOORDELEN

Uw nieuwe smartphone en de belastingen

Een abonnee vroeg ons of de kosten van een smartphone in zijn bvba volledig aftrekbaar zijn en of hij daar privé ook op belast wordt? Eens kijken...
Meer...
Geactualiseerd op: 28.04.2017

Meer van Indicator