Recentste nummer

AANDELEN

Uw bvba heeft in aandelen belegd?

Uw bvba belegt al langer in gewone beursgenoteerde aandelen. Vanaf 2018 zou de winst op die aandelen echter belastbaar worden! Is daar iets aan te doen?
Meer...

FISCAAL - VARIA

Is het wel een mail van de fiscus?

EXTRALEGAAL PENSIOEN

Hoeveel VAPZ-bijdrage voor 2017?

AANDELEN - MEERWAARDE

Effectentaks op uw eigen aandelen?

AANSLAG GEHEIME COMMISSIELONEN

Hoe is het nog met de aanslag geheime commissielonen?

Krijgt u een voordeel waarvoor er geen fiche opgemaakt wordt, dan kunt u aan de aanslag geheime commissielonen ontsnappen als u ‘tijdig geïdentificeerd’ wordt, aldus de wet. Wat zeiden de fiscus en het Grondwettelijk Hof daarover onlangs?
Meer...

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - HUURINKOMSTEN

Drie manieren om uw bureau thuis fiscaal in te brengen

Uw bvba heeft een eigen kantoor, maar thuis heeft u ook nog een bureau waar u regelmatig werkt voor uw zaak. Wat doet u dan het best: dat verhuren, een onkostenvergoeding vragen of de kosten ervan in min brengen van uw loon?
Meer...

GELD UIT UW VENNOOTSCHAP HALEN - VARIA

Welke inkomsten tellen mee om de alimentatie te bepalen?

U zit in een echtscheidingsprocedure en u heeft discussie met uw bijna-ex over de hoogte van de alimentatie. Volgens haar moet daarvoor ook gekeken worden naar o.m. de winst van uw bvba. Is dat zo en hoe vermijdt u discussie?
Meer...

JAARREKENING - VARIA

De jaarrekening van een nieuwe klant even raadplegen?

U gaat in zee met een nieuwe klant en om er zeker van te zijn dat hij geen betalingsmoeilijkheden heeft, zou u zijn jaarrekening weleens willen inkijken! Kan dat eigenlijk zomaar en waarop moet u dan vooral letten?
Meer...

KAPITAAL

Nog een wijziging voor kapitaalverminderingen!

Voor een vermindering van kapitaal waarin ook reserves zitten, verandert vanaf 2018 het een en ander. Er zou echter nog een wijziging in de pijplijn zitten!
Meer...
Geactualiseerd op: 18.10.2017

Meer van Indicator