Recentste nummer

OVERUREN

Vrijwillige overuren nog onderbouwd?

Heeft u het voorbije half jaar het systeem van vrijwillige overuren gebruikt en wilt u dat nog kunnen doen tot eind 2017? Check dan of u nog wel ‘in orde’ bent...
Meer...

MISBRUIK VAN ONTSLAGRECHT

Elders weggehaald en vlug terug buiten: kan dat?

Stel, u haalt een werknemer met veel moeite elders weg, omdat u er grote verwachtingen van heeft. Als al vlug zou blijken dat hij die verwachtingen niet kan inlossen, is een snel ontslag dan wel mogelijk? Een recent arrest licht toe...
Meer...

TEGENOPZEG DOOR DE WERKNEMER

Wat als u een tegenopzeg niet laat uitdoen?

Stel, u heeft een werknemer opgezegd en na een aantal weken doet hij een zgn. tegenopzeg om sneller aan zijn nieuwe job te kunnen beginnen. Nu blijkt dat bij de concurrentie te zijn en daarom stuurt u hem direct weg. Mag dat echter wel?
Meer...

VAKANTIEDAGEN

Even kijken bij wie de wettelijke vakantie al ‘op’ is

Met de herfstvakantie voor de deur en de kerstvakantie die snel volgt, is het geen slecht idee om een tussenbalans op te maken van wie niet genoeg wettelijke vakantiedagen meer heeft. Welke oplossingen zijn er mogelijk voor zo iemand?
Meer...

WOON-WERKVERGOEDING

Fiscale fietsvergoeding =/ verplichte fietsvergoeding

Stel, een werknemer heeft een (elektrische) fiets gekocht en komt nu met die fiets i.p.v. met de auto naar het werk. Is het waar dat u hem nu een ‘duurdere’ fietsvergoeding i.p.v. een ‘gewone’ woon-werkvergoeding moet betalen?
Meer...

SELECTIE - ADVERTENTIE

Mag u geen ‘gemotiveerde meisjes’ zoeken?

Half september 2017 was er in de media veel te doen over een bakker die een vacature voor ‘gemotiveerde meisjes in de winkel’ op zijn website gezet had. Unia had hem nl. discriminatie verweten. Moet u hier inderdaad voor opletten?
Meer...

DEELTIJDSE ARBEID

Meer ‘vrijgestelde’ bijkomende uren in variabele regimes

Deeltijdse werknemers kunnen een krediet aan bijkomende uren presteren waarvoor geen toeslagen verschuldigd zijn. Op 1 oktober 2017 is het krediet voor de variabele werkregimes verhoogd. Voor wie geldt dit en hoe werkt het?
Meer...

PC 200 - ECOCHEQUES

Ecocheques 2018 omzetten vóór 31.10.2017

BETAALD EDUCATIEF VERLOF

Attesten educatief verlof 17-18 en 31.10.2017

Geactualiseerd op: 19.10.2017

Meer van Indicator