Recentste nummer

CONTROLE EN BETWISTINGEN - VARIA

Vindt de fiscus uw berichten leuk?

U krijgt een belastingcontrole en al snel wordt duidelijk dat de controleur berichten bekeken heeft die u op sociale media geplaatst heeft. Kan dat dan zomaar?
Meer...

BTW - ONROEREND GOED

Btw bijgebouw herzien op 5 jaar?

AFTREKBARE KOSTEN - VARIA

Geen btw-conforme factuur, dus kosten niet aftrekbaar?

U krijgt een controle en uw controleur wil een aantal kosten verwerpen omdat op de facturen ervan niet alle verplichte btw-vermeldingen staan. Heeft hij gelijk of kunt u daar nog iets tegen inbrengen?
Meer...

ONROEREND GOED - VARIA

Minder ov voor handelspand dat u tot woning verbouwt?

U verhuist uw zaak en het pand waarin u actief was, laat u omvormen tot een woning voor uzelf of om te verhuren. Kunt u dan het kadastraal inkomen naar beneden laten herschatten, en betaalt u minder onroerende voorheffing (ov)?
Meer...

AFTREKBARE KOSTEN - AFSCHRIJVINGEN

Kunt u een gratis gekregen investering afschrijven?

U krijgt een pand, auto, meubilair, ... via een schenking of een erfenis. U wilt dit goed gebruiken voor uw zaak. Kunt u daarop dan afschrijven, en zo ja, op welk bedrag en wat zijn de gevolgen voor de schenker of de nalatenschap?
Meer...

FISCALE VERMINDERINGEN - PERSONEN TEN LASTE

Kinderen feitelijk samenwonende partner ten laste nemen?

U vormt een nieuw samengesteld gezin met uw feitelijk samenwonende partner en haar kinderen. Fiscaal wordt u dan als alleenstaande belast, maar hoe zit dat met de kinderen? Neemt u elk uw eigen kinderen ten laste of kunt u kiezen?
Meer...

ERVEN EN SCHENKEN - ONROERENDE GOEDEREN

Vastgoed in een maatschap: Vlabel verduidelijkt!

Om controle te behouden over vastgoed, wordt er soms gewerkt met een zgn. maatschap. Een koppel wilde weten hoe het bij de inbreng in zo’n maatschap dan zit met de registratierechten. Wat zei Vlabel hierover op 02.08.2017?
Meer...

CONTROLE EN BETWISTINGEN - VARIA

Mag u ‘mathematisch gefaseerd’ schenken?

ONROEREND GOED - VARIA

Nog snel uw dak isoleren?

Geactualiseerd op: 17.10.2017

Meer van Indicator