Recentste nummer

BTW-TARIEF - 6% BTW

Twee appartementen van maken, 6%?

Het vergroten van een woning kan alleen tegen 6% btw als het nieuwe deel één geheel vormt met het oude. Wat dan als u één woning ombouwt naar twee appartementen?
Meer...

LEVERING - INTRACOMMUNAUTAIRE LEVERING

Is het een intracommunautaire levering of net niet?

Een Belgische onderneming verkoopt goederen aan een andere Belgische onderneming, maar levert ze rechtstreeks af in Spanje. Is dit dan ook een zgn. intracommunautaire levering of moet hier toch Belgische btw op aangerekend worden?
Meer...

BTW-TARIEF - 6% BTW

Een dressing laten plaatsen tegen 6%?

Werken in onroerende staat aan een woning van minstens 10 jaar geven in principe recht op het verlaagd btw-tarief van 6%. Regelmatig komt de vraag terug of dit nu wel of niet kan voor ingemaakte kasten, type dressing. Welke voorwaarden gelden er ter zake?
Meer...

AFTREKBARE BTW - VARIA

Wat met voedseloverschotten en slachtofferhulp?

Voor het geven van geschenken aan beroepsrelaties en/of aan het personeel heeft de Btw de spelregels eind mei nog eens op een rijtje gezet. Zegt de Btw echter ook iets over het weggeven van voedseloverschotten of van goederen aan de slachtoffers van een ramp?
Meer...

ONROEREND GOED - WERKEN IN ONROERENDE STAAT

Btw betalen op werken voor uzelf?

Heeft u werken in onroerende staat uitgevoerd voor uzelf, dan moet daar in bepaalde gevallen ook btw op betaald worden. Wanneer is dat precies het geval en wanneer niet en wat is daar recentelijk aan gewijzigd?
Meer...

DIENSTEN - PLAATS VAN DE DIENST

Buitenlandse artiest treedt op in België, met of zonder btw?

Een Belgisch eventbureau organiseert een evenement voor een Belgische klant. Hoe ziet die factuur eruit en wat met de factuur van een buitenlandse artiest die daar komt optreden en daarvoor ook btw aanrekent aan het eventbureau? Klopt dat wel?
Meer...

AFTREKBARE BTW - PUBLICITEITSKOSTEN

De kost van het ‘beletteren’ van een auto, ook reclamekost?

De btw op reclamekosten is in principe volledig recupereerbaar, de btw op autokosten daarentegen is in principe altijd beperkt aftrekbaar. Kosten voor reclame op een auto zijn ook reclamekosten voor de Btw en ook de fiscus lijkt haar hierin nu te volgen... !
Meer...

ONROEREND GOED - VARIA

Binnenkort een pand verhuren met btw?

De gewone verhuur van een onroerend goed is in principe vrijgesteld van btw. Het zomerakkoord voorziet evenwel dat partijen er onder bepaalde voorwaarden voor zullen kunnen opteren om toch met btw te verhuren. Even kijken wat dat inhoudt...
Meer...

BTW-PLICHT - BTW-VRIJSTELLINGEN

Ook interne preventiediensten vrijgesteld!

De zgn. diensten voor preventie en bescherming op het werk zijn vrijgesteld van btw. In een recente circulaire heeft de Btw het toepassingsgebied van deze vrijstelling nog verruimd...
Meer...
Geactualiseerd op: 18.09.2017

Meer van Indicator